PortFolio

Sebastiaan Castenmiller

Een harde werker die houdt van techniek en werken met mensen. Met een breed scala aan ervaring op verschillende gebieden. Gaat altijd de uitdaging aan. Leert snel en is niet bang om hulp te vragen. Iemand die goed werkt in een team maar ook zelfstandig is. Thinking out the box door ieder probleem te bekijken vanuit verschillende invalshoeken. Goed in het werken onder stress, sociaal, geduldig en begripvol.

lees meer

– Werk ervaring:

IT-Centre

Het toeristische Wanaka in het midden van het zuider-eiland van Nieuw Zeeland. Daar huist een klein IT bedrijfje wat voorheen Wanaka computers was maar nu ze zijn gaan “groeien” is het IT-Centre gaan heten. Het dorp is een mix van verschillende mensen er is een elite die in de villa wijken woont, een nieuw kantoor en winkel terrein. Daarnaast de vele gepensioneerden de barren en de horeca. De adventure tourist bedrijfjes, de luxueuze vakantie bestemming en natuurlijk backpackers. Al met al een interessante  samenstelling.  Mijn werk was net zo verschillend van het helpen van ouderen met het vinden van hun wachtwoord. Bij een boer boven op de berg de wifi aanleggen. Een enorm aantal gadgets die ik ook nog nooit had gezien. Wat ik hier deed was de telefoon aannemen en dan vanaf daar, wat dan ook het probleem mocht zijn, het op te lossen.

Lees meer

CondonScott Architecture

Midden in een wijk in wanaka heeft in een oud schuurtje CondonScott Architecture zich gevestigd. Zij tekenen de villa’s die worden gebouwd met uitzicht op het meer. Er werken ongeveer 10 mensen en hebben alle een iMac. Deze klant heb ik op mij genomen en hen begeleid in het omzetten van email naar office 365 en het installeren en configureren van de software. Het opzetten van gedeelde mappen en mailboxen. Daarnaast de huidige backup oplossing van de server omzetten naar cloud backup en natuurlijk het beantwoorden van de dagelijkse IT vragen.

condonscott.nz

Wharekea Lodge

Een luxueuze lodge voor de “Rich and Famous” met prachtig uitzicht. Een lodge met diverse high end entertainment systemen. Het probleem echter met de prachtige locatie was dat er geen geweldig signaal is voor het internet. Via een radiomast wordt door lokale bedrijfjes internet mogelijk gemaakt in het buitengebied echter is niet erg stabiel. Uiteindelijk besloten om een dubbele internet verbinding aan te leggen met 4G en rural D-FI daarvoor de modem geconfigureerd met failover. Bij Wharekea was ik kind aan huis.

wharekealodge.com

Wanaka golf club

Al kwam de upper-class van de maatschappij hier golven toch mocht het allemaal niks kosten. Alle IT middelen waren zo oud dat ik soms 3 keer in de week op de stoep stond. Het systeem begon langzaam om te vallen. Aan mij de taak om ze ervan te overtuigen dat soms een beetje geld investeren best loont. Uiteindelijk, omdat het kantoor toch geverfd moest worden, mocht ik eindelijk de oude server naar de computer hemel sturen als wel alle kabels vervangen en een nieuwe sales desk inrichten. Toen ze eenmaal in begonnen te zien dat vernieuwing soms toch echt nodig is heb ik ook de grote hal voorzien van nieuwe televisie schermen en het audio systeem vervangen.

Bistro Gentil

Het top restaurant van Wanaka met de mysterieuze wijnmachine. Op een zeer oude laptop stond het programma voor de wijn automaat. Maar de laptop was niet meer erg betrouwbaar, in contact met Italie in gebroken engels heb ik het programma kunnen overzetten naar een nieuwe laptop. Daarnaast de website gerealiseerd en de in-house IT aangelegd zoals wifi en Point of Sale.

bistrogentil.co.nz

itcentre.nz

 • Nieuw Zeeland
 • Windows en Mac support
 • Cloud Backup
 • O365
 • Condonscott Architecture
 • Wharekea Lodge
 • Wanaka Golf Club
 • Bistro Gentil

:Hager

Hager is een multinational met wereldwijd meer dan 11.000 medewerkers. In 2010 ben ik in ‘s-Hertogenbosch aangenomen voor eerste lijn IT support voor Nederland. Nederland stond toen nog op zichzelf waarbij ICT de eerste afdeling werd die vanuit internationaal management werd aangestuurd. Vanuit daar heb ik meegelift in de projecten en ben ik uiteindelijk zelf project leider geworden.

Lees meer

Lokale IT support

De lokale support in Nederland betekende dat ik vaak bij iemand van mijn collega’s aan het bureau stond om uit te leggen hoe een bepaald programma werkt. Voor de lokale IT support stond geen tijd behalve kwaliteit. Een erg prettige manier van werken waardoor je goed leert communiceren en oplossingen aanbiedt die soms verder gaan dan wat er in eerste instantie gevraagd werdt. Geduldig meedenken wordt erg gewaardeerd.

Internationale IT support

Het werd al snel duidelijk dat ik meer in mijn mars heb dan alleen de eerste lijn support zaken. Mijn manager met zijn kantoor in Frankrijk ben ik dankbaar voor de opdrachten die hij me heeft gegeven. Steeds weer een nieuwe uitdaging, steeds iets moeilijker. Voor de internationale support was ik waarschijnlijk level 5 ofzo. De tickets die bleven liggen en waar niemand meer een antwoord op had verschenen op mijn bureau. Ook hier was er geen tijd aan gebonden alleen kwaliteit. Ik werk via het DMAIC model wat destijds door mijn mentor is doorgegeven.

Portfolio CV ICT Specialist
Aanpak van problemen

Domein migratie

Hager Nederland maakte nog geen deel uit van het internationale domein. Met eigen servers en een losse structuur vroeg de lokale IT support aardig wat tijd. Mijn eerste project bij Hager was het omzetten van het lokale domein naar de internationale en de group policies aan te passen zodat het voor iedereen werkt. De discussie die volgde met het verdwijnen van de administrator rechten op de desktop heb ik goed opgelost door goede communicatie en oplossingen te bieden.

Symantec Endpoint Management

Toen ik het Hager IT ben komen versterken stonden we aan de kinderschoenen van het Symantec Endpoint Management systeem toen nog Altiris genoemd. Met dit systeem konden we de meer dan 30.000 assets managen over de hele wereld. Installeren van software met een druk op de knop. Rapporten generen over de gezondheid van onze machines.

In een klein team van 4 personen hebben we de installatie scripts geschreven voor ruim 80 procent van alle software die er gebruikt wordt binnen Hager wereldwijd. De scripts zijn geschreven met AutoIT de makkelijkste en meest functionele programmeertaal die er bestaat.

Met alle installatiescripts op de plank werd het mogelijk om een computer op afstand te installeren met 1 druk op de knop. Onze systemen zijn bij HP ingezet zodat computers vooraf geïnstalleerd worden geleverd.

Ook rapporten voor de business om te kunnen aantonen welke computers toe zijn aan vervanging of welke software licenties zijn gebruikt en bij wie.

meer informatie https://www.symantec.com/products/endpoint-management

Windows deployment en migratie

Op 22 juli 2009 is de final release van Windows 7 vrij gegeven. In februari van 2010 ben ik bij Hager begonnen. Vooruitstrevend is al snel het project gestart om alle computers om te zetten van Windows XP naar Windows 7. Alle computers voor meer dan 11.000 medewerkers wereldwijd. Ik heb daarvoor mijn Windows deployment certificaat gehaald bij Microsoft. Scripting met USMT (User State Migration Tool) maakte het mogelijk om het profiel compleet met je achtergrond foto, instellingen in Office en andere programma’s om te zetten naar een nieuw besturing’s systeem.

In dit project ben ik de project leider geweest met o.a. de technische aspecten van het schrijven van scripts en interfaces als het trainen van collega’s wereldwijd en het controleren van de uitvoering op een strak schema.

De migratie is succes doorlopen en er is later nog doorgeborduurd op de installatie scripts om one click herinstallatie zonder verlies van data mogelijk te maken.

Windows server migratie

Zowel de desktop computers als de servers waren toe aan een update. Meeste oude bakken draaiden nog op Server 2003 of zelfs nog ouder. Langzaam zijn al deze machines naar server 2008 of 2012 gegaan waarbij de meeste ook meteen zijn gevirtualiseerd.

In dit project ben ik vooral uitvoerend geweest. De interne trainingen gevolgd van mijn collega’s van het server team zoals ik de training voor hen gaf op het desktop gebied.

VDI

Van VDI heb ik veel gebruik gemaakt vanwege het feit dat ik een test omgeving nodig had. Een test omgeving waarbij ik alle vrijheid heb en tegelijkertijd de structuur van het internationale netwerk volgt. Door verschillende netwerk kaarten te combineren had ik een netwerk in een netwerk waarbij ik vrij het internet op kon en kon kiezen of ik de group policy wel of niet wilde gebruiken.

Group policy manager

Dit is een rol die ik min of meer heb opgeëist nadat het na mijn idee erg rommelig was in de Group policy’s over de verschillende landen. Met AGPM heb ik de hoofdstructuur vastgelegd en de verschillende taken gedelegeerd aan collega’s in de lokale support. Voor het testen van de Policy’s had ik mijn testomgeving en key users in Active Directory.

Company Integration

Hager is een investeerder en koopt kleine elektro bedrijven als het ware op. Deze bedrijven worden dan in het netwerk gekoppeld en alle computers opnieuw geïnstalleerd. Speciale software wordt getest op onze systemen en installatie scripts geschreven. In Nederland was dat het bedrijf Weber (nu dus Hager) in Coevorden en in Duitsland heb ik een aantal bedrijfjes gedaan.

Intel vPro

Met Intel vPro heb je de mogelijkheid om een computer te beheren zonder dat deze aanstaat. Deze functie is geïntegreerd in Symantec Endpoint Management. Ik heb de functie geactiveerd in Nederland, Polen, Engeland en Frankrijk de nodige netwerk aanpassingen gedaan en training gegeven.

Hager Backup

Vanwege de specifieke eisen aan de backup met beperkte opslag op lokale servers, vpn verbindingen, opslaan op externe harde schijf met encryptie. Is er gekozen om zelf een backup oplossing te programmeren. Door middel van een combinatie van shadow copy en Robo copy (beide geïntegreerd in Windows) heb ik een slim programma geschreven die door bepaalde regels zijn locatie en rechten bepaald. De backup maakt afhankelijk van de netwerk bandbreedte en een rapport uit brengt voor de eindgebruiker, het management en de IT afdeling.

Sharepoint

Het Sharepoint project is internationaal uitgerold. Echter bleef goede training en support achter. Daarvoor heb ik een korte sharepoint training gevolgd en vervolgens mijn kennis gedeeld met mijn collega’s in Nederland. Voor het inrichten van de sharepoint omgeving is er een key-user team samengesteld. Om aan de wensen te voldoen heb ik de vele opties van Sharepoint mogen inrichten en testen.

Hager worldwide

 • Lokale IT support
 • Internationale IT support
 • Domein migratie
 • Symantec Endpoint Management
 • XP naar 7
 • Windows server
 • VDI
 • GPO manager
 • Company Integration
 • Intel vPro
 • Hager Backup
 • Sharepoint

SCM Solutions

Tussen 2009 en 2010 heb ik een jaar als zzp-er gewerkt totdat Hager mij de baan aanbood zoals hierboven beschreven. Het bedrijf is een beetje ontstaan vanuit de student aan huis wat ik jarenlang zwart had gedaan. De klantenkring begon te groeien en vandaar dat ik er voor heb gekozen om mijzelf als zelfstandige in te schrijven.

Lees meer

Internet en Wifi

Natuurlijk 1 van de meest voorkomende problemen is dat het internet niet wil werken. Alle providers die Nederland kent heb ik gesproken met urenlange wacht rijen. Modem aan uit zetten, modem vervangen, wifi instellingen checken. Kortom het uitsluiten van oorzaken door bij het begin te beginnen.

Netwerk schijven

In de tijd van SCM solutions (Sebastiaan Castenmiller Solutions) kwamen de netwerk schijven in opmars. Configureren van de backup en het delen van bestanden.

GS Engineering

Het bedrijf GS Engineering in Ravenstein was destijds groeiende met een nieuwe laser snijder en meer personeel. Verbouwing van het kantoor, nieuwe computers, nieuwe servers, domein, email en backup. Mede ook het configureren van de C&C en CAD software en zorg dragen voor de continuïteit.

SCM Solutions ICT support voor midden en klein bedrijf
Mijn logo in RVS met de lasersnijder

Portfolio CV ICT Specialist
ICT support voor particulier midden en klein bedrijf.
 • Allround ICT oplossing
 • Delen van bestanden
 • Backup oplossingen
 • WordPress websites

Hulskamp AudioVisueel

Het inmiddels door Avex overgenomen bedrijf Hulskamp was gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Vanuit daar reed ik heel Nederland door om audio visuele installaties te verwezenlijken. Monteren van schermen en projectoren tot het programmeren van narrow cast systemen.

Lees meer

Tweede kamer

Mijn werk is erg vaak in het nieuws, zon beetje alle schermen in het tweede kamer gebouw zijn door mij gemonteerd. Een maandenlang project met daarachter scala software voor de plenaire vergaderingen.

Holland Casino

Ik ben niet zo van het gokken toch ben ik bij alle Holland Casino’s meerdere keren geweest. Hulskamp verzorgde het narrow-casting systeem voor alle schermen van Holland Casino. Alles wordt bediend vanaf een centrale server. Ditzelfde concept heb ik ook geïnstalleerd voor de Rabobank.

 • Audio Visueel installateur
 • Narrow-casting
 • Tweede kamer gebouw
 • Holland casino

– School:

NCOI Systeembeheerder MBO4

Met de behaalde MBO 4 diploma’s in elektro en electronica wilde ik graag de switch maken naar ICT. Een jaar lang iedere zaterdag de schoolbanken in om te leren over IT beheer, informatie systemen en ITIL.

Computer Interface Techniek

Knutselen met microcontrollers op testbordjes. Looplichtjes maken, een wasmachine aansturen, netwerk protocollen schrijven, C++ en Delphi. Het was een leuke tijd op het ROC in Nijmegen en heb zelfs een 10 behaald voor mijn afstudeer opdracht.

Lees meer

Afstudeer opdracht Story Sound

Story sound is een licht en geluids bedrijf met veel bekende artiesten. Destijds hadden ze een versterker set die in verschillende combinaties kon worden gebruikt. Voor iedere combinatie is er een instelling gemaakt. Echter was het een gedoe met een laptop en licenties om van instelling te kunnen veranderen.

Met het RS232 protocol was het mogelijk 1 van de 8 presets te kiezen. Samen met mijn afstudeer partner hebben we een industriële LCD scherm geprogrammeerd met daarbij knopjes om de juiste setting te kiezen. De printplaat ontworpen, laten maken en gesoldeerd. Dat alles paste netjes in het 19 inch rek.

De opdracht was zoals de klant het wilde, school had geen andere keus dan ons een 10 te geven.

Elektro Techniek

Ik heb mijn vaders voetsporen gevolgd echter na drie jaar in de elektro te hebben gewerkt en geleerd heb ik besloten dat ik liever richting de electronica en computers kon gaan.

Certificaten

Microsoft Windows deployment
Server 2008 domain infrastructure
Microsoft office and Sharepoint

Eerlijk gezegd ben ik opgehouden om de certificaten te behalen. In mijn opzicht zijn de Microsoft certificaten weinig waard. Wel wat ideeën maar als je er uiteindelijk alleen voor staat is google nog steeds je beste vriend.

 • IT Systeembeheerder
 • Computer Interface Techniek
 • Elektrotechniek
 • Certificaten

Persoonlijke kwaliteiten

Professioneel | Projecten aanpakken met kwaliteit | Goed kunnen communiceren | Toegankelijk | Lief | Zeer stressbestendig | Samenwerken | Geduldig | Prettige gesprekspartner | Creatief | Proactief en zelf gemotiveerd |

Het is vaak moeilijk jezelf te prijzen omdat je, je hierdoor kwetsbaar opstelt. Jij hebt immers maar te bewijzen dat je werkelijk die kwaliteiten bezit. Ik durf over mijzelf te zeggen:

 • prettige gesprekspartner – kan goed luisteren en geeft goede feedback.
 • Zeer geduldig – ik leg het graag nogmaals uit.
 • Betrouwbaar – als het dak niet af is laat ik je niet in de regen zitten.
 • Harde werker – Ik bijt me vast in vraagstukken en ga tot de bodem om tot een oplossing te komen.

Verbeter puntjes

 • Te veel tegelijkertijd waardoor het soms chaotisch kan worden.
 • De finishing touch, Ik ben erg praktisch ingesteld daardoor vergeet ik wel eens de kers op de appelmoes.

Mag het een onsje meer zijn?

Naast ICT heb ik natuurlijk nog wel meer in huis, misschien heb ik wel niet de benodigde scholing en werkervaring het zijn wel dingen die ik erg leuk vind om te doen en weet dat ik er goed in kan zijn of worden vanwege de interesse:

Timmerman | Chef | Metselaar | Elektricien | Banket bakker | Disc-jockey | Schrijver | Grafisch designer | Ruiter | Kunstenaar | Boogschutter

Sebastiaan Castenmiller ruiter
Sebastiaan Castenmiller boogschutter