Filosofie

Informatietechnologie

Mijn filosofie over informatietechnologie is dat beide niet kunnen bestaan ​​zonder de communicatie. Ik heb vaak gezien dat programmeurs hard werken zonder de persoon op de vloer te vragen wat hij of zij echt nodig heeft.

ICT is de ruggengraat van een bedrijf, dat informatie tussen de verschillende afdelingen mogelijk maakt. Succesvol ondernemen gaat over communicatie, praten met het personeel, de managers en CEO om projecten naar de tevredenheid van iedereen te brengen. Alleen de verwachting kennen is perfectie ontmoeten.

Ik heb 6 jaar gewerkt voor een internationaal bedrijf waarin ik me vanaf de onderkant omhoog werkte om internationaal projectleider te worden. Ik heb projecten uitgevoerd in Frankrijk, Duitsland, Italië naar Dubai en Australië. Ondertussen ben ik in Nederland altijd verantwoordelijk geweest voor lokale ondersteuning. Een telefoontje van logistiek om een defecte labelprinter te komen maken. Tegelijkertijd het weekend en nachten werken om maandagochtend deadline te bereiken op een andere plaats in de wereld.

De laatste vier jaar heb ik in Nieuw-Zeeland gewoond om een ​​andere manier van leven te ervaren. Ik heb bijna 2 jaar in een klein bedrijf in Wanaka gewerkt om ICT-ondersteuning te bieden aan de bewoners van dit kleine dorpje, starters en groeiende bedrijven. Daarna ben ik op reis geweest om me te verbinden met de Maori-cultuur, een reis- en levenservaring die me veel heeft gebracht.

Tijden veranderen

Bij het werken voor een grote multinational mocht ik vrij zijn in wat ik deed. Prestaties gemeten in kwaliteit niet in tijd. Het oplossen van een IT probleem kan immers soms minuten maar ook maanden duren. IT is niet uit te drukken in tijd vaak val je van het een in het ander of ben je toch wel benieuwd naar die andere mogelijkheden.

In Nieuw Zeeland was dit anders daar werkte ik voor een service gericht bedrijf met een prijs per uur. Ik heb het altijd lastig gevonden om de facturen uit te schrijven. Naar mijn inzicht lag de prijs te hoog en soms kun je er niets aan doen dat dingen langer duren.

Vandaar dat ik geen prijskaartje hang aan mijn diensten maar kom liever samen tot een waardering. Dit kan vooraf worden vastgesteld maar natuurlijk ook achteraf. Het is een beetje als het restaurant waar je gaat eten waar je daarna zelf mag beslissen wat het jou waard is.

Deze philosophie komt voort vanuit de Māori cultuur in Nieuw Zeeland in Māori noem je dit een koha. Een koha wordt vaak gebruikt voor kleine werkzaamheden maar in wezen is het idee hetzelfde.